Skuldborg Bryghus er historien om et bryghus, der er funderet i den dansk/tyske øl-tradition, og som stolt har ført det fineste håndværk videre fra et imponerende stamtræ – i dag med den nuværende brygmester, Reinhard Weibhauer, som det sidste skud humle på stammen..
Vores filosofi
Skuldborg Bryghus har eksisteret siden tidernes morgen. Måske stod soldaterne i Estland og drak Skuldborg øl, da de så Dannebrog falde ned fra himlen? ? Myter indikerer sågar, at vikingerne havde Skuldborg mjød med på deres togter.
Nogle vil påstå, at den øl, der blev fundet i hånden på Egtved Pigen i hendes grav, er ældre, men der skal ikke være nogen tvivl om, at Skuldborg Bryghus går langt tilbage.
Reinhard Weibhauer
Reinhard Weibhauer er Skuldborg Bryghus’ karismatiske brygmester. Selvom Reinhard er født og opvokset i Sydtyskland, har han boet så længe i Danmark, at hans udenlandske ophav nærmest ikke opfattes.
Reinhards bedstefar overtog i midten af 1900-tallet bryggeriet fra en dansk familie, der pludselig fik udlængsel og tog til USA – de solgte velvilligt det stolte bryggeri til Reinhard Weibhauers bedstefar, Reinhard Weibhauer, der som forhenværende militærmand ikke havde megen erfaring med bryggerfaget. Det fik han dog hurtigt tag på, ikke mindst fordi han havde bryggeriets 700 års stolte traditioner og opskrifter at bygge på.
Det mytiske bryghus
Bryggeriet gik godt, men efter et par års ophold i Danmark, fik Reinhards bedstefar, Reinhard, også udlængsel og rejste til Argentina.
Historien om det stolte bryggeri langt mod nord har været nærmest mytisk i Weibhauerfamilien, og da Reinhard Weibhauer efter bedstefar Reinhards død i midten af 90’erne finder skødet til Skuldborg Bryghus blandt hans ejendele i hjemmet udenfor Buenos Aires, beslutter den unge brygmester at efterlade kone og tre børn i München for at bringe barndomsmyten om Skuldborg Bryghus til virkelighed.
Og som vi siger i Skuldborg: Resten er historie.