Dragekage fra bunden

Lad mig sige det, som det første: Jeg elsker, når ting er lavet fra bunden. Dette fornægter sig heller ikke, når jeg bager dragekage. ALT skal laves fra bunden. Derfor er jeg også med, når Reinhardt fra Skuldborg Bryghus brygger sin mørke Stout, Drageblod. Det er den vigtigste ingrediens i dragekage, og efter en skål eller to slentrer jeg med et par flasker af denne tyktflydende sagnomspundne drik hjem til bageriet.

Indendørs har jeg stillet følgende frem på bordet:

  • 500 g hvedemel (helst fra Europa)
  • 200g brun farin (der gerne er bedre end så meget andet)
  • 2 mosede bananer
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • Appelsinskal fra en hel appelsin

Op på bordet hælder jeg 35 cl øl op i en kop. Der skal derfor åbnes to øl, så nu tager jeg en go slurk af det, der er til overs. Perfekt!

Jeg tænder min ovn på 170 grader varmluft og blander herefter alle de tørre dele sammen. Herefter tilsætter jeg de mosede bananer og de 35cl drageblod.

Kagen hælder jeg nu i en bageform og bager den ca en time. Tjekker med en gaffel om dragen er bagt nok.

Nu kan den spises i skiver med feks smør eller tepølse.

Hvis du har lyst, kan du jo selv prøve. Husk at drikke godt med øl til.

NOTE: Hvis dragen skal spy ild: tilsæt chili efter eget behov.

Med venlig hilsen
Mads Skjern